Stijgend waterpeil maakt weinig indruk bij Rhenens restaurant

© RTV Utrecht
RHENEN - Het water in de Nederrijn mag dan weliswaar stijgende zijn, en de waterstand is al meer dan 2,5 meter hoger dan normaal rond deze tijd van het jaar, maar indruk maken doet al dat natuurgeweld bij restaurant Moeke in Rhenen nog niet echt. De zaak staat vlakbij de oevers van de Nederrijn en dus zou je verwachten dat medewerkers hun hart zouden vasthouden. Maar iedereen blijft er vooralsnog vrij nuchter onder.
Op zich ging het bij Moeke dan ook in 1995 voor het laatst écht goed mis. Toen was het pand afgesneden van de buitenwereld en stond een deel zelfs onder water. In 2011 was het ook even spannend, maar toen viel het uiteindelijk mee.
Jenneke Groeneveld werkt bij Moeke en denkt de voeten deze week gewoon droog te houden. Wel merkt ze dat er sprake is van hoog water: "Voor onze begrippen staat het wel echt hoger dan normaliter. Normaal hebben we hier een heel groot parkeervak voor en die staat nu onder water."
Groeneveld heeft er echter vertrouwen in dat het goed komt en gebruikt de hoogwaterstand zelfs als lokkertje voor klanten: "Je kan een mooi uitzicht vanuit het terras hebben en je hoeft niet bang te zijn voor natte voeten."
Woensdag wordt het piekmoment van de waterstand in Nederland verwacht. Het duurt dan nog tot en met donderdag voor dat water in Rhenen is.

Jenneke Groeneveld van Restaurant Moeke: "Mooi uitzicht"
Water staat tegen restaurant in Rhenen