Vrijwilligers helpen Utrechts Landschap, want er is te weinig geld

PROVINCIE UTRECHT - Vier dagen in de week helpt een groep vrijwilligers het Utrechts Landschap. De landgoederen moeten er goed bij blijven liggen, maar dat krijgt de stichting zelf niet meer voor elkaar. Er is te weinig geld.
Boswachter Joris Hellevoort: "In Nederland heeft iedereen altijd te weinig geld. Wij ook. Echt te weinig geld. Vroeger huurde je iemand in voor 2 cent per dag, maar de lonen zijn gelukkig gestegen. Maar daarmee wordt zo'n landgoed onderhouden wel heel erg duur."

GRAS

Een groep van 35 vrijwilligers helpt de stichting daarom. Ze gaan elke week op pad om alle landgoederen te onderhouden. Vanochtend begon de eerste ploeg met bladeren harken op Landgoed de Breul in Zeist.
Gerard Strien is één van de vrijwilligers. "Ik heb heel veel tijd, want ik werk niet meer. En buiten werken vind ik leuk. Als ik dit vandaag niet deed, zat ik waarschijnlijk in m'n eigen tuintje", zegt Gerard lachend. In een groep van acht mensen maken ze het gras van het gazon weer zichtbaar.

OPROEP

Eind vorig jaar deed de boswachter een
, het Utrechts Landschap kon wel wat vrijwilligers gebruiken. En hij is blij dat hij de hulp nu heeft: "Daardoor kunnen we die landgoederen houden, zoals ze vroeger ook waren".
De vrijwilligers doen allerlei klusjes; van harken tot snoeien. Het Utrechts Landschap kan nog steeds extra vrijwilligers gebruiken.

Vrijwilligers helpen mee de landgoederen te onderhouden