RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Meer druk op zwembadpersoneel na verdrinking Salam

RHENEN -

De dood van de negenjarige Salam die verdronk in een zwembad in Rhenen en de veroordeling van drie betrokkenen heeft veel impact op zwembadpersoneel. Zes van de tien toezichthouders in zwembaden ervaren meer verantwoordelijkheid en werkdruk, blijkt uit onderzoek in opdracht van het Nationaal Platform Zwembaden.

Het Syrische meisje verdronk in 2015 tijdens het vrij zwemmen, nadat haar zwemles was afgelopen. Ze was nog maar kort in het land en sprak geen Nederlands. Drie badmeesters werden in juni 2017 veroordeeld tot een taakstraf van zestig uur vanwege dood door schuld.

Sinds het fatale ongeval heeft een op de tien toezichthouders stress en minder werkplezier, aldus het Mulier Instituut dat duizend toezichthouders in heel het land heeft ondervraagd.

Vorig jaar hield de Vereniging Sport en Gemeenten al een anonieme enquÍte over de werkdruk bij badmeesters na het ongeluk, met een vergelijkbare uitkomst.Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -