Vandaag van start: rechtszaak tegen Michael P.

UTRECHT/DEN DOLDER - Twee maanden en 29 dagen nadat het levenloze lichaam van Anne Faber werd gevonden in de bossen bij Zeewolde, gaat vandaag de rechtszaak tegen hoofdverdachte Michael P. van start.
Het gaat om een pro forma-zaak, dus heel gedetailleerd zal het drama nog niet besproken worden. De 27-jarige P. is zelf ook niet aanwezig, heeft zijn advocaat Niels Dorrestein al aangegeven.
Maar wat wordt er dan wel besproken? Pro forma-zittingen zijn bedoeld om de stand van zaken van het onderzoek te bespreken. Of om wensen in te dienen bij de rechter. Zo kan de advocaat van P. bijvoorbeeld vragen om bepaalde getuigen te horen.

VRAGEN

Veel vragen zijn nog onbeantwoord in de zaak-Anne Faber. Zo is onduidelijk waar en hoe de 25-jarige Utrechtse precies is overleden. Ze raakte vermist tijdens een fietstocht die vermoedelijk via Hollandsche Rading naar Den Dolder ging. Maar het is ook mogelijk dat ze pas overleed nadat ze door P. met de auto naar Zeewolde is gebracht.
Ook over verdachte Michael P. zijn nog veel vragen. Waarom kreeg hij van de Altrecht-kliniek waar hij in behandeling was veel bewegingsvrijheid? En wat is het motief voor de moord?

SCENARIO TELEGRAAF

kwam eind november met een scenario, waarvan nog onduidelijk is of dat klopt. De krant schreef dat P. met zijn scooter op Anne Faber botste en dat daarna ruzie ontstond. Hij zou haar uiteindelijk hebben doodgestoken.
De zaak in de Utrechtse rechtbank gaat om 10.00 uur van start. Updates zijn te volgen via onze twitterende rechtbankverslaggever Riks Ozinga. Of volg updates op onze website en app.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.