Bewoners Harmelen boos over gebrek aan bomen: "Groen maakt plaats voor stenen"

WOERDEN - Bewoners van Molenwijk in Harmelen maken zich zorgen over het tekort aan groen in hun buurt. De gemeente Woerden kapte de afgelopen tijd zo'n veertig bomen vanwege de aanleg van een nieuwe riolering en nieuwe bestrating.
De Molenwijkers waren in de veronderstelling dat daar weer nieuwe exemplaren voor terug zouden komen, maar dat is niet het geval. "Onbegrijpelijk", zegt buurtbewoner Han Knubben. "We hebben een aantal bewonersavonden gehad waarin dit besproken is. Er werd gesuggereerd dat er veel groen terug kwam, maar in de uitgewerkte plannen komen er maar een handjevol bomen terug."

KAALSLAG

Inwonersbelangen heeft inmiddels vragen gesteld aan het college. De partij vindt het niet kunnen dat er zo'n kaalslag in de wijk heeft plaatsgevonden.
"De participatie van de buurt is misgelopen", aldus raadslid Jan-Hubert van Rensen. "De bewoners hadden allerlei plannen, maar zien dat nu niet terug in de uitwerking. Daarnaast willen we meer bomen in Woerden. We komen er duizend tekort wordt gezegd, en nu zien we gewoon echt tientallen bomen verdwijnen. Het groen maakt plaats voor stenen."

SUGGESTIES VOOR MEER GROEN

De gemeente Woerden geeft aan dat er vanavond nog een gesprek komt met de buurt, waarin suggesties voor het groen in de wijk kunnen worden gedaan. Van hetzelfde aantal bomen terugplaatsen kan alleen geen sprake zijn. De wortels van de bomen zouden de nieuwe kabels en leidingen kapot kunnen maken.

Te weinig groen in de wijk volgens inwoners van Harmelen