PVV-lijsttrekker wil excuses aanbieden aan moskee

UTRECHT - De Utrechtse PVV-lijsttrekker Henk van Deún wil in gesprek met het bestuur van de ULU-moskee in Lombok. Hij maakt zijn excuses aan het bestuur voor zijn woordkeuze, laat hij vandaag weten aan RTV Utrecht.
Gisteren zei de politicus dat hij de moskee in Lombok "bij wijze van spreken het liefst ziet afbranden". In een schriftelijke reactie distantieert de politicus zich van zijn eerdere uitspraak. "De PVV wil moskeeën sluiten en natuurlijk niet dat ze afbranden! Geweld kan en mag nooit."

UITSPRAAK

Van Deún deed zijn uitspraak in het politieke programma Stadhuisplein op stadszender Bingo FM. Ondanks herhaaldelijk aandringen van presentator Marc van Rossum du Chattel weigerde hij zijn woorden tijdens de uitzending terug te nemen.
Later op de avond brak op de sociale media een storm van kritiek los op Van Deún. Daarna stuurde hij een bericht uit via Twitter waarin hij zijn woorden 'onhandig' noemde en zei dat de PVV niet werkelijk wil dat moskeeën in brand worden gestoken.
Jongerenorganisaties van verschillende politieke partijen in Utrecht brachten vanmiddag een bezoek aan de ULU-moskee, om een statement maken tegen het verheerlijken van geweld en voor de vrijheid van godsdienst.

Politieke jongerenpartijen protesteren bij ULU-moskee tegen uitspraak PVV'er Van Deún

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.