Hond van het Jaar Show: knap, stabiel en vitaal

AMERSFOORT - Een fraaie snuit is niet genoeg. De Hond van het Jaar 2017 moet ook vitaal zijn en een stabiel karakter hebben. Zondag is jaarlijkse verkiezing in De Flint in Amersfoort. Het theater biedt dan een podium aan de crème de la crème van rashonden uit Nederland.
De Hond van het Jaar Show kent geen open inschrijving. Honden hebben zich door het jaar heen moeten kwalificeren tijdens verschillende optredens in het land. Tijdens de shows worden stamboomhonden beoordeeld door keurmeesters. Zij kijken niet alleen of de hond voldoet aan de standaard, maar ook of deze hond geen overdrijvingen heeft in het uiterlijk en "fit for function" is. Er is ook een speciale veteranenkeuring voor honden van 8 jaar en ouder.
De Hond van het Jaar Show onderscheidt zich volgens de organisatievan andere tentoonstellingen. "Niet alleen doordat hier de top van de stamboomhonden in Nederland aanwezig is, maar ook door de wijze waarop de honden aan het publiek worden getoond. Het is traditie dat de eigenaren zich feestelijk kleden voor deze show en de honden tip-top worden voorgebracht. Dat gebeurt op een podium, goed te zien voor iedere bezoeker en de honden laten zich zien op de catwalk. Ook de atmosfeer, met spotlights en eigentijdse muziek, draagt bij aan de feestelijke stemming."
Een hond die zich in deze bijzondere omstandigheden goed kan presenteren geeft daarmee ook blijk van zijn of haar stabiele karakter en vitaliteit, redeneren de keurmeesters.
De show in De Flint begint zondag om 12.00 uur.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.