Woonbootbewoners alleen nog via bootje naar de voordeur

WIJK BIJ DUURSTEDE - De Nederrijn bij Wijk bij Duurstede staat zo hoog dat de omliggende woonboten door water zijn omringd. Sommige bewoners kunnen alleen met een bootje van de oever naar hun voordeur.
Marianne van Kaan woont al jaren in een woonark in het Inundatiekanaal. Het is zeker niet de eerste keer dat het water hoog staat. "In 1998 heb ik het meegemaakt, in 2000, wel zo'n zes of zeven keer." Het stoort Marianne niet dat ze een stukje moet varen, ze vindt het bijzonder en geniet van het uitzicht en de vogels die nog dichter bij de woonboot komen.
Niet alle bewoners zijn afhankelijk van kleine roei- of motorbootjes. De boot die het dichtst bij de Rijndijk ligt kan nog bereikt worden met een loopplank. Maar toch hebben ook die bewoners maatregelen moeten treffen. Ze hebben een vervangende loopbrug gemaakt van losse houten planken.
Het water bereikt naar verwachting morgenochtend het hoogste punt. Schattingen lopen uiteen van een halve meter tot een meter. Marianne is daarom druk in haar schuurtje bezig die nog op het droge staat: "Het kan zijn dat het water hier instroomt, of net niet."

Woonbootbewoner moet per roeiboot van oever naar voordeur

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.