Utrechts stel verzamelt 'eenzame' handschoenen: "We willen ze weer herenigen"

UTRECHT - Het is in deze wintermaanden wel het laatste wat je kunt gebruiken: het verliezen van je handschoenen. Op straat zie je vaak zo'n verloren kledingstuk liggen. Een stel uit Kanaleneiland kon dat niet langer aanzien en startte een herenigings-project.
Tientallen handschoenen en wanten hebben Stephanie en Jeffrey al gevonden. Vooral Stephanie kan ze niet op straat laten liggen. "Ik vind het een sneu idee dat er dan twee handschoenen van elkaar gescheiden zijn", legt ze uit. "Ik zou het mooi vinden als die weer bij elkaar komen."

'EEN BEETJE GEK'

De omgeving van Stephanie en Jeffrey moest wel even wennen aan de nieuwe hobby. "In eerste instantie vonden mensen het een beetje gek, maar nu vinden ze het wel een leuk en ook vriendelijk iniatief", aldus Stephanie.
Het is de bedoeling dat de handschoenen en wanten via Instagram de weg terugvinden naar hun eigenaar. En daar wordt koste noch moeite voor gespaard, want voordat ze op de foto gaan, worden ze eerst eventjes gewassen.

'WEGWERP-MENTALITEIT'

Helaas heeft nog niemand zich bij de handschoenenverzamelaars gemeld. "Dat is ook een beetje de wegwerp-mentaliteit, denken wij." Ondanks die tegenslag gaan de twee gewoon door met hun toch wel bijzondere verzameling.

Stel uit Utrecht startte herenigings-project voor losse handschoenen

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.