Wilfred Genee wint titel Dom Bontje 2017

SOEST - Presentator Wilfred Genee uit Soest is verkozen tot Dom Bontje 2017. Dierenbeschermingsorganisatie Bont voor Dieren organiseert deze jaarlijkse verkiezing die het bontgebruik van BN'ers aan de kaak stelt.
Nicole van Gemert, directeur Bont voor Dieren: "Dit jaar heeft Wilfred de verkiezing nipt gewonnen. Uiteindelijk vond het publiek hem het domste bontje door de bontkraag van vossenbont die hij regelmatig heeft gedragen. Dat hij de winnaar is verbaast mij niet. Als populaire presentator heeft hij voor veel mensen een voorbeeldfunctie."
Niet alleen Van Gemert windt zich op over de bontkraag van Genee: ook zijn VI-collega Johan Derksen wees hem al eens live op tv op zijn kleding. "Dat kan echt niet hoor. Heel naïef dat je dat niet controleert."
Genee heeft de prijs in ontvangst genomen en hij erkende dom te zijn geweest omdat hij niet door had gevraagd naar het bont aan de jas. Hij beloofde Bont voor Dieren nooit meer bont te dragen. Hij overweegt zelfs ambassadeur te worden van de Bont voor Dieren.