Burgemeester Baarn roept op tot respect en verbondenheid

© RTV Utrecht
BAARN - In zijn nieuwjaarstoespraak riep burgemeester Mark Röell van de gemeente Baarn vanavond op tot respect en verbondenheid met elkaar. De receptie van de gemeente vond dit jaar voor het eerst plaats in theater De Speeldoos.
Net als burgemeester Lucas Bolsius van Amersfoort besloot de burgervader van Baarn het dit jaar anders aan te pakken. Hij hield een korte speech waarin hij niet terugblikte op het afgelopen jaar, maar vooral vooruit keek.

VERTROUWEN

Zo verheugt hij zich op de gemeenteraadsverkiezingen waar dit jaar 'meer te kiezen is dan ooit', maar maakte hij ook een opmerking over de integriteit van politici. "We zullen scherp zijn op de achtergrond van kandidaten, want de inwoners moeten kunnen vertrouwen op het nieuwe stadsbestuur."
Verder waarschuwde hij dat meningen van elkaar mogen verschillen, maar dat 'onderling respect onontbeerlijk is'. Ook op straat vindt hij dat dit respect soms mist. "De onderwereld mag in Baarn geen grip krijgen op de bovenwereld".

CULTUURPRIJS

Op het podium van het Baarnse theater werd verder de winnaar van de Cultuurprijs bekend gemaakt. Die eer ging naar de Stichting Vrienden van het Cantonspark, vrijwilligers die de botanische tuinen onderhouden. Stichting Sandesh met het All Together Festival won de Cultuurprijs.