Bevallen nieuwe stijl in geboortecentrum Antonius Ziekenhuis

NIEUWEGEIN/UTRECHT - Het nieuwe geboortecentrum van het St. Antonius Ziekenhuis is ontworpen samen met aanstaande moeders, verloskundigen en kraamzorgorganisaties uit de regio. Het geboortecentrum gaat vrijdag open.
Bevallen in het geboortecentrum in Utrecht of Nieuwegein kan in dezelfde kamer met een eigen verloskundige of onder begeleiding van de gynaecoloog. "Voordeel is dat alle vormen van pijnbestrijding toegediend kunnen worden, een OK-team klaarstaat en kinderartsen altijd beschikbaar zijn," aldus gynaecoloog Michael Kars.
Kars: "Moeder en kind worden na de bevalling in principe niet meer gescheiden, ook niet als ze extra zorg nodig hebben of het kind bijvoorbeeld in een couveuse moet liggen."
Bevallen kan in één van de 32 kamers met daarin een slaapbank voor de partner en eigen sanitaire voorzieningen. Eén van de aanstaande moeders die betrokken was bij het ontwerp is Lana uit Woerden. "Alleen al dat je kindje altijd bij je op de kamer mag blijven vind ik een fijne gedachte, want dat is wat je wil op zo'n moment."
Zodra het nieuwe geboortcentrum in Utrecht open is, kunnen vrouwen niet meer bevallen in het Zuwe Hofpoort Ziekenhuis in Woerden. Ze kunnen daar nog wel terecht voor controles en spreekuren.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.