ADHD'er Toon (58) schreef boek over piano op Utrecht Centraal: "Eindelijk rust in m'n hoofd"

NIEUWEGEIN/UTRECHT - De 58-jarige Toon Lagas uit Nieuwegein heeft een boek geschreven over misschien wel de bekendste piano van Utrecht: die op het Centraal Station. Dat ging voor hem niet zonder slag of stoot, want hij liep bijna z'n hele leven rond met ADHD, zonder dat hij het wist. "Toen ik rust in m'n hoofd kreeg, ben ik gaan schrijven."
Toon vertelt in UVandaag dat hij altijd al het idee had om een boek te maken, maar dat het door z'n ziekte niet ging. "Het was altijd zo vol in m'n hoofd, dus dat ging gewoon niet. Nu ik medicatie heb, gaat het perfect. M'n creativiteit is gebleven, maar de chaos is weg."

FASCINATIE

Tijdens zijn behandeltraject liep Toon regelmatig langs de piano op Utrecht Centraal. "Die piano fascineerde me, en ook de mensen en de omgeving. Op een dag ben ik er gewoon op afgestapt en vroeg ik iedereen die langskwam het hemd van het lijf. Wat doe je hier, wat vind je ervan, moet de piano blijven? Dat soort dingen. En daar is dit boek uitgerold."
Geïnteresseerden kunnen een mailtje sturen naar nieuws@rtvutrecht.nl. Schrijver Toon zal dan een digitaal exemplaar van het boek opsturen.

Schrijver Toon Lagas te gast bij UVandaag: gesprek over piano-boek Utrecht Centraal

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.