Dichte mist veroorzaakt problemen op weg

DE BILT - Verkeer moet deze ochtend in grote delen van het land rekening houden met dichte mist. Daarvoor waarschuwt Rijkswaterstaat. Het KNMI heeft voor onder meer voor de provincie Utrecht code geel afgegeven. Het zicht kan plaatselijk minder dan 200 meter zijn, aldus het weerinstituut.
Inmiddels zijn er problemen op meerdere wegen gemeld. Zo botsten er op de A28 tussen Amersfoort en Utrecht vijf auto's op elkaar. Het ongeluk gebeurde ter hoogte van de afrit naar Den Dolder. De linkerrijstrook was tijdelijk dicht, de vertraging liep volgens de ANWB op tot ruim een half uur. Of er iemand gewond is geraakt is onduidelijk.
Eerder op de ochtend gebeurde er een eenzijdig ongeval bij knooppunt Eemnes. Daardoor was tijdelijk een rijstrook afgesloten. Het voertuig is inmiddels geborgen. Door een kettingbotsing bij Diemen is het ook drukker op de A1 dan gebruikelijk. De ANWB adviseerde het verkeer richting Amsterdam om vanaf knooppunt Eemnes via Utrecht (A27, A12, A2) om te rijden.
Een deel van de N201 tussen Amstelhoek (De Ronde Venen) en Amstelveen werd afgesloten vanwege een ongeluk met een vrachtwagen. De chauffeur reed enkele meters over de middenvangrail, waarna hij tot stilstand kwam. Niemand raakte gewond.

GEVAARLIJK

De VerkeersInformatieDienst (VID) spreekt over gevaarlijke situaties op sommige plekken. "Nederland deels in de #mist. Voor de duidelijkheid:
van de A12 bij Hoograven. Sfeervol? Tja, maar vooral gevaarlijk. Ook in Gelderland, Noord-Brabant en delen van de kustprovincies is het zicht beperkt", aldus de VID op Twitter.
"In de tweede helft van de ochtend zullen de zichten beter worden, maar lokaal kan mist hardnekkig zijn", laat het KNMI weten. Ook morgen worden flinke mistbanken verwacht.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.