Inspraakavond over horecaplan Utrechtse binnenstad

UTRECHT - In Utrecht wordt vanavond een informatiebijeenkomst gehouden over de nieuwe horecaplannen in de stad. Het stadsbestuur wil de regelgeving versoepelen om meer ruimte te bieden aan ondernemers.
De avond is een initiatief van PvdA, D66, PvdD en GroenLinks. Doel is dat er een toelichting komt op het horecaplan. Ook is er mogelijkheid tot inspraak door bewoners en belanghebbenden.

LEEFBAARHEID

Bewoners van de binnenstad vrezen juist voor problemen, zoals in andere populaire Europese steden. Ze zijn bang dat de binnenstad een groot café wordt. Maar de gemeente zegt dat niet zomaar iedere winkelier een drankvergunning krijgt. Dan wordt er gecontroleerd op 'leefbaarheid'.
"Dat is alleen maar een mooi ambtenarenwoord en niemand kan uitleggen waar ze dan naar kijken als ze controleren op leefbaarheid", zegt voorzitter van de wijkraad Bas Savenije.

HANDTEKENINGENACTIE

Een actiegroep zamelt al enige tijd handtekeningen in tegen het plan. Vanavond brengen de leden een bezoek aan de informatiebijeenkomst. "Willen we de kant van Amsterdam en Venetië op, waar de stad bomvol zit met mensen van heinde en ver die zo'n stad komen consumeren, of is de stad ook van de burgers die er wonen?" vraagt voorzitter Egbert Wesselink van de actiegroep zich af.
De gemeenteraad wil graag nog voor de gemeenteraadsverkiezingen een besluit nemen over het nieuwe horecaplan. Volgens sommige bewoners is dat vooral om te voorkomen dat het een verkiezingsitem wordt.
Wanneer er over het plan gestemd wordt is nog onduidelijk.

Bewoners Utrechtse binnenstad blijven tegen horecaplannen

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.