Utrechtse reisjournalist stelt 'Beestachtige Top 80' samen

UTRECHT - Welk dier zou u het allerliefst in het wild willen zien? Over die vraag bogen reisjournalist Corno van den Berg uit Utrecht en het Wereld Natuur Fonds zich. Tot en met zondag stellen zij de Beestachtige Top 80 samen. Met de verkiezing hopen ze meer aandacht te krijgen voor dieren in het wild en het belang van het behoud van hun leefomgeving.
"Ik vroeg me af welke dieren ik zelf nog eens zou willen zien. Is dat een walvishaai of een olifant? Toen hoorde ik van andere mensen dat ze een heel andere dieren wilden zien, die hadden het bijvoorbeeld over een reuzenpanda zien of een orang-oetan. Toen bedacht ik: misschien is het wel interessant om in kaart te brengen wat het meest favoriete dier van de Nederlander is", aldus Van den Berg.
De dieren die het moeilijkst in het wild zijn te zien zijn, staan volgens de reisjournalist op dit moment hoog op de lijst. "Zo zijn de berggorilla, de tijger en de reuzenpanda in het wild moeilijk om te zien. Op mijn eigen lijstje staan een walvishaai in het wild, dat is nog niet gelukt. Maar ook chimpansees in Afrika en zo zijn er nog wel meer."
Mensen kunnen hun stem uitbrengen op Droomplekken.nl.