Leger des Heils start nieuwe daklozenopvang in centrum Utrecht

UTRECHT - Utrecht krijgt een nieuwe daklozenopvang van het Leger des Heils. Op de Nieuwegracht wordt nog dit jaar een 'gecombineerde inloopvoorziening' gestart.
"Dat is een combinatie van een inloop waar daklozen overdag terecht kunnen; er zijn een aantal noodslaapbedden", zegt een woordvoerder. "En ze worden geactiveerd naar werk."
Het Leger des Heils zit momenteel al op die locatie, maar het pand krijgt dus een andere functie. Er moet plek komen voor zo'n zestig mensen die nu in het Catharijnehuis verblijven.
"Wij zijn de eerste stap", vertelt Leger des Heils-directeur Jan Jans over de functie van het nieuwe filiaal. "Zodat er één voordeur komt waar mensen van verschillende instellingen allemaal samenwerken om met elkaar te kijken wat we kunnen betekenen voor een cliënt die op straat is gekomen. 'De eerste stap is voorkomen dat je uit huis wordt gezet en als dat toch gebeurt dat je dan zo snel mogelijk zorgt, dat hij weer terugkomt."
Het is volgens wethouder Diepeveen nadrukkelijk de bedoeling om ook omwonenden bij de opvang te betrekken. Er wordt een bewonersavond georganiseerd om het omgevingsbeheerplan te bespreken.