VVD wil camera's tegen autobranden: "Jongens zijn nu de baas op straat"

UTRECHT - Utrechtse politici zijn het oneens over de bestrijding van autobranden. Als het aan de VVD ligt worden zogenoemde flexibele bewakingscamera's ingezet, maar D66 denkt dat dat niet helpt.
"Het lijkt alsof de jongens de baas zijn op straat", zegt VVD-raadslid Queeny Rajkowski. "Maar dat zijn ze niet. Er liggen nu drie camera's op de plank te wachten. Wat ons betreft zetten we die zo snel mogelijk in."
De afgelopen weken regende het autobranden in de stad Utrecht. In de wijken Overvecht, Kanaleneiland en Hoograven wordt nu extra toezicht gehouden door agenten.
D66-lijsttrekker Klaas Verschuure betwijfelt of het inzetten van de camera's iets oplevert. "Als je een camera plaatst zou het heel goed kunnen dat in de straat ernaast, waar de camera niet staat, alsnog een auto in brand wordt gestoken."
De camera's vormen al langer een punt van discussie in de gemeenteraad. Het afgelopen jaar is er een pilot gedaan maar de resultaten moeten nog worden geëvalueerd. De VVD wil daar niet op wachten.

VVD wil camera's tegen autobranden