Tientallen ontslagen door sluiting magazijn Bijenkorf in Woerden

WOERDEN - De Bijenkorf gaat zijn huidige twee distributiecentra samenvoegen tot één magazijn, dat vervolgens wordt uitbesteed aan een externe partij. Daardoor verdwijnt het distributiecentrum in Woerden en verliezen 143 medewerkers hun baan.
Voor de betrokken medewerkers is een sociaal plan van kracht. De Bijenkorf zegt de gevolgen voor hen te betreuren, maar ziet geen andere optie om in de toekomst efficiënter te werken en te kunnen blijven groeien.
Vakbond FNV zet zijn vraagtekens bij de mededeling van de warenhuisketen en wil op korte termijn met de Bijenkorf in gesprek. ''De winkels moeten toch blijven worden bevoorraad en de mensen die in Woerden werken doen dat prima'', zegt FNV-bestuurder Linda Vermeulen. Dus wij begrijpen niet waarom ze daar niet gewoon kunnen blijven werken.''
De Bijenkorf zegt dat het om een voornemen gaat en dat het besluit nog niet definitief is. Verder wil het concern niet reageren.

WAALWIJK

Vanuit het distributiecentrum in Woerden worden de winkels van de Bijenkorf bevoorraad. De online bestellingen worden nu nog afgehandeld door het magazijn Ingram Micro in Waalwijk.
Het samengevoegde distributiecentrum moet in de buurt van Tilburg of Waalwijk komen. In hoeverre de medewerkers uit Woerden naar die nieuwe locatie meekunnen, is niet duidelijk.