Finn en Sophie populairste babynamen in Utrecht

PROVINCIE UTRECHT - Ouders in de provincie Utrecht kozen vorig jaar het vaakst voor Finn als naam voor hun pasgeboren zoon, Sophie was favoriet als meisjesnaam. Utrecht loopt daarmee redelijk in de pas met de landelijke trend. In de landelijke top tien staat Finn op plek vier en Sophie staat derde.
Uit de lijst met kindernamen die de Sociale Verzekeringsbank (SVB) jaarlijks presenteert, blijkt dat Noah en Emma vorig jaar het populairst waren in Nederland. In 2017 zijn er 755 Emma's bijgekomen en Noah werd 635 keer gekozen. In 2016 waren Daan en Anna de populairste kindernamen, een jaar eerder Liam en -net als in 2017- Emma.
De top vijf bestaat dit jaar bij de meisjes verder uit Tess, Sophie, Julia en Anna; bij de jongens uit Sem, Lucas, Finn en Daan. Uitgesplitst naar provincie zijn er opvallende verschillen. Zo voeren Jesse en Lieke de lijst van populairste namen aan in Friesland, Jan en Johanna in Zeeland en Levi en Tess in Gelderland.
In Utrecht is de top tien bij de jongens: Finn, Lucas, Olivier, Adam, Levi, Hugo, Sam, Luuk, Daan en Thomas. Bij de meisjes waren Sophie, Julia, Anna, Eva, Sara, Maud, Emma, Lotte, Tess en Nora het populairst.
De SVB heeft goed zicht op de namen van baby's. Het is de instantie die de kinderbijslag uitkeert.