Omwonenden kazerneterrein Doorn vrezen verkeersoverlast

DOORN - De nieuwe plannen voor het kazerneterrein in Doorn stuiten op kritiek. Waar nu nog mariniers zitten, moet straks een woonwijk met rond de 500 woningen verrijzen. Maar omwonenden vrezen voor het verkeer in het dorp.
Gisteravond lieten insprekers dat weten in de gemeenteraad. Maar wethouder Gerrit Boonzaaijer (SGP) denkt dat de zorgen meevallen. Uit onderzoeken blijkt volgens hem dat het niet tot veel meer verkeer dan nu zou leiden.
"We moeten goed in de gaten houden wat de huidige bestemming is. Er werken nu 1700 militairen die heen en weer rijden met zwaar materiaal. En met de plannen voor de woonwijk, kunnen we het verkeer aan met het bestaande wegennet'', zegt de wethouder.

WONINGEN NODIG

Er komen nog nieuwe onderzoeken aan, naar de gevolgen voor het verkeer. "Deze plannen nu zijn grofmazig." De wethouder benadrukt dat in de wijk veel aandacht moet komen voor de fiets, zodat het hebben van een auto niet aangemoedigd wordt. Zo moeten er fietsvriendelijke routes worden aangelegd.
Volgens wethouder Boonzaaijer kan de Heuvelrug de woningen goed gebruiken: "Binnen onze grenzen komen de komende periode heel weinig locaties meer vrij. Dit is dus een plek waar we een wijk van formaat kunnen bouwen." Gister bleek al dat de gemeente er vroeg bij is met de plannen, want de mariniers zitten nog niet te wachten op een vertrek.
In februari neemt de gemeenteraad een besluit over de toekomst van de marinierskazerne in Doorn.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.