Eis: 5 jaar cel voor overvallen, mishandelen en vastbinden bewoners villa De Bilt

DE BILT - Het Openbaar Ministerie (OM) wil dat de twee verdachten van een gewelddadige woningoverval in De Bilt allebei 5 jaar celstraf krijgen. Het OM eiste dit tijdens de rechtszaak vandaag. Bij de overval werd een echtpaar ernstig mishandeld en vastgebonden achtergelaten. Verdachten Issam A. en Ilial L. verklaarden vandaag onschuldig te zijn.
Issam A. en Ilial L. worden er door het Openbaar Ministerie (OM) van beschuldigd de twee slachtoffers te hebben geslagen en geschopt. Vervolgens zouden ze de bewoners van de villa aan de Holle Bilt met tiewraps hebben vastgebonden en met een vuurwapen hebben bedreigd.
De buit van de woningoverval bestond volgens het OM uit juwelen, zeldzame horloges en een BMW. Die auto werd diezelfde avond in Groenekan in brand gestoken.
Een mannelijke bewoner raakte gewond bij de overval. Hij had een beschadigde schedel, hersenletsel en liep blijvende oogschade op. Ook zouden zijn diabetesklachten sinds de gebeurtenis zijn verergerd.

DERDE MAN

De overval werd door drie mannen gepleegd. Het Openbaar Ministerie zegt simpelweg niet te weten wie de derde overvaller is. De twee verdachten die nu wel terecht staan, zijn allebei nog jong: Issam A. is 23 jaar oud. Zijn mede-verdachte Ilias L. is een jaartje jonger. L. wordt naast de woningoverval ook beschuldigd van het op zak hebben van 82 gram hasj.

BEWIJS

Het OM onthulde vanmiddag wat voor bewijs er tegen de twee verdachten is. Zo is er DNA van Issam A. en het slachtoffer op een regenpak gevonden.
Verdachte Ilias L. zou zelfs eerder in de woning zijn geweest. RTV Utrecht-verslaggever Jiri Glaap vanuit de rechtbank: "De rechter zinspeelt erop dat L. bij de zoon van de slachtoffers in de klas zat." L. zelf beriep zich op zijn zwijgrecht.

MEDIA-AANDACHT

De overval in De Bilt in september 2016 kreeg de nodige media-aandacht in onder meer Opsporing Verzocht en Bureau Hengeveld. De hoofdofficier van Justitie loofde in 2017 een beloning van 7500 euro uit voor de gouden tip. In februari vorig jaar werd een verdachte aangehouden. Een maand later werd een tweede verdachte opgepakt in een woning in Zeist.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.