Hondenwandeling haalt geld op voor dierenambulance

ABCOUDE - Een extra editie van de halfjaarlijkse Doggy Date in Abcoude moet vandaag extra geld opleveren voor de door een brand getroffen dierenambulance van de gemeente De Ronde Venen.
De wagen van de organisatie brandde vorige week volledig uit in Mijdrecht. Op dit moment rijdt de dierenambulance met alternatieve wagens rond, maar die zijn te klein en te oud, vertelde dierenarts Shuly Guggenheim vanochtend op Radio M. Een inzamelingsactie moet zorgen dat er snel weer een adequate wagen ingezet kan worden.
De lokale dierenartsenpraktijk loopt daarom vandaag een tocht van een uur, die om 11.00 uur begint bij de ingang van park de Hoge Dijk. Bij een doggy date gaan traditioneel gezien hondeneigenaren gezamenlijk op pad, maar ook mensen zonder viervoeter zijn welkom. Deelnemers kunnen ter plekke geld in de collectebus gooien.

NIEUWE BUS

Het bestuur is bezig met de zoektocht naar een geschikte tweedehands bus, maar na de aanschaf moeten er ook nog de nodige aanpassingen worden verricht. Volgens Guggenheim kost het zo'n 15.000 euro om een volledig ingerichte ambulance te financieren. "Er is een speciale vloer in de bus nodig, om het goed schoon te kunnen houden. En een aparte bijrijdersstoel, verschillende hokken, eventueel een couveuse om de dieren goed warm te kunnen houden."
Maar er is meer dan alleen materiële schade, aldus de dierenarts. "Er is apparatuur verloren gegaan, er staan altijd hokken in zo'n ambulance. Maar wat ook erg is: er hing een jas in als eerbetoon aan een medewerker, die vorig jaar op jonge leeftijd is overleden na een ziekte. En die jas is ook kapot, dus het is ook allemaal emotionele waarde."

BRAND

De dierenambulance startte de
, die al binnen twee dagen het streefbedrag van 10.000 euro aantikte. Inmiddels staat
dankzij ruim 500 donateurs op meer dan 12.700 euro.