CNV wil meer actie van provincie voor veiligheid OV

UTRECHT - De provincie Utrecht moet haar verantwoordelijkheid nemen als het gaat om veiligheid in het openbaar vervoer. Dat zegt de vakbond CNV Vakmensen.
Vorige week werd in de Utrechtse wijk een buschauffeur overvallen. "Die overval toont opnieuw aan hoe belangrijk het is dat cash geld zo snel mogelijk van de bus verdwijnt", zegt Job Marskamp van de CNV. "Daar moet busbedrijf Qbuzz uiteraard voor zorgen, maar zon investering kost geld. De provincie zou Qbuzz daarin tegemoet kunnen komen, want ook de overheid is verantwoordelijk voor de veiligheid van burgers. Niet alleen Qbuzz maar ook de provincie heeft een taak om het cash geld zo snel mogelijk van de bus te halen."
CNV Vakmensen en FNV willen dat de provincie zich actiever opstelt, zodat cashloos betalen in de Utrechtse bussen snel mogelijk wordt. Morgenmiddag gaan ze samen naar het Provinciehuis om die boodschap over te brengen.

OVERVAL

Per 1 januari 2018 zouden buschauffeurs niet meer met contant geld moeten rijden, maar het vervoersbedrijf is dat niet nagekomen. Daarom gingen Qbuzz en FNV vorige week om de
, onder meer door de overval op de Rio Brancodreef in Overvecht. Een 15-jarige jongen werd daarvoor
.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.