Verbazing bij Zeeuws provinciebestuur over kritiek kazerne

DOORN - Het Zeeuwse provinciebestuur is verbaasd over de kritiek die de militaire vakbond AFMP uit over de toekomstige marinierskazerne in Vlissingen. Die zou volgens vakbondsvoorzitter Arjen Rozendal worden 'uitgekleed', schrijft Omroep Zeeland.
De mariniers zijn nu gestationeerd in Doorn, maar ze moeten verhuizen omdat de kazerne in Doorn in 2012 te klein werd bevonden.

KRITIEK

De kritiek van de
is niet van de lucht. De marinierskazerne zou geen landingsbaan krijgen voor helikopters, op de schietbaan zou niet met scherp mogen worden geschoten. Ook zouden landingsvoertuigen het strand niet op kunnen en éénpersoonskamers zouden zijn geschrapt.
De mariniers zijn niet blij met de gang van zaken. Eerder gaven ze ook al aan weinig zin te hebben in een verhuizing van Doorn naar het verre Vlissingen.

PROVINCIE ZEELAND

"Wij hebben die berichten niet. Ik weet dat er op dit moment een referentieperiode is waarin het Ministerie van Defensie praat met partijen die in de markt zijn om de kazerne eventueel te bouwen. En ik heb niet begrepen dat er sprake is van een uitgekleed model", aldus een verbaasde gedeputeerde Carla Schönknecht.
De indruk van de AFMP-voorzitter dat de marinierskazerne geen belangrijk dossier meer zou zijn voor Defensie wijst Schönknecht resoluut van de hand.
"Het is natuurlijk een heel belangrijk dossier voor Defensie. Er is 190 miljoen euro mee gemoeid. Defensie bouwt echt niet iedere dag zo'n kazerne", aldus de gedeputeerde.

DOORN

Ondertussen stuiten de nieuwe plannen voor het kazerneterrein in
ook op kritiek. Er moet straks een woonwijk met honderden woningen verrijzen, maar omwonenden vrezen voor het verkeer in het dorp.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.