Extra aandacht verkeershufters: man uit Leusden reed 130 km/u te hard

LEUSDEN - Verkeershufters liggen onder het vergrootglas. Justitie en politie willen automobilisten die keer op keer in de fout gaat harder straffen. Dat zegt het Openbaar Ministerie tegen RTV Utrecht. Vandaag kwam een veelpleger voor de rechter waaruit dat bleek. De 20-jarige man uit Leusden heeft een strafblad van ruim vijf pagina's vol met verkeersdelicten.

EXTRA AANDACHT

De Leusdenaar was al eerder veroordeeld voor het rijden zonder rijbewijs. Door dat verleden kwam de man in aanmerking voor extra aandacht. Volgens het Openbaar Ministerie heeft de nieuwe aanpak goed gewerkt. Binnen een week werd de man voor een lange reeks overtredingen gepakt. Zo reed hij 150 kilometer per uur op de Weg der Verenigde Naties in IJsselstein, terwijl je daar maar 80 mag. Op de A2 reed hij eerst 55 kilometer te hard en later maakte hij het daar zelfs nog bonter. Daar zou de Leusdenaar zelfs 230 hebben gereden waar je maar 100 mag. Ook ging hij bumperkleven met een snelheid van 135 kilometer per uur.

RIJBEWIJS

De man raakte zijn rijbewijs kwijt en moest zich voor de politierechter verantwoorden voor zijn gedrag. Maar de rechter verwees zijn zaak door naar de kantonrechter. Het zal daarom opnieuw enkele maanden gaan duren voor deze zaak behandeld wordt.

VERKEERSHUFTERS

Het Openbaar Ministerie en de politie beloven al langer dat verkeersveelplegers harder aangepakt worden. Politici en belangenorganisaties juichen die aanpak toe.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.