Tienduizenden euro's schade na brand bij autobedrijf: "Er waren flinke explosies"

MAARSSEN - Herman van der Drift van autobedrijf Niscar in Maarssen heeft een rampdag. Vannacht gingen vijftien tweedehands auto's in vlammen op en de schade is zo'n 70.000 euro. "Zo wil je je dag én het nieuwe jaar niet beginnen."
Nog eens vier tot zes auto's raakten beschadigd door de brand. "Ik kreeg iets na half 1 bericht van m'n buurman", vertelt Herman aan RTV Utrecht. "Die hoorde knallen en de hond ging al tekeer. Toen zag ik buiten dat de vlammen boven de schutting uit vlogen."

HARDE KNALLEN

"Ik wilde proberen nog een paar jonge auto's van één jaar oud te redden met m'n heftruck. Maar de politie en buren zeiden: doe het niet. Er waren flinke explosies, dus uiteindelijk heb ik het niet gedaan."

OORZAAK BRAND

Herman gaat niet uit van brandstichting, omdat op zijn beveiligingscamera's geen eventuele daders te zien zijn. Een andere optie is dat er kortsluiting is ontstaan in één van de wagens bij het bedrijf aan de Gageldijk. De politie gaat uit van dat scenario.

NIET VERZEKERD

Herman denkt dat de schade 70.000 euro is. "Dat is nog voorzichtig geschat." Zijn auto's waren niet verzekerd omdat ze buiten stonden. "Dat is moeilijk verzekeren. Vooral als je tweehonderd auto's hebt. Dit is een flinke aderlating, maar we hopen er snel weer bovenop te komen."

Eigenaar autobedrijf Maarssen: "Zo wil je het nieuwe jaar niet beginnen."

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.