Wijk bij Duurstede presenteert eerste ontwerp van de Markt

WIJK BIJ DUURSTEDE - Wijk bij Duurstede presenteert vanavond het eerste ontwerp van de Markt. Het plein is aan een metamorfose toe en daar werden inwoners en ondernemers de afgelopen tijd bij betrokken.
"Het plein is te druk en heeft te veel auto's. Ik zag de kracht van het plein, maar vond dat de Markt niet voldoende tot uiting kwam", zegt wethouder Wil Kosterman. "Het ziet er een beetje uit als de jaren tachtig met veel randen, stoepen en palen. Toen dacht ik: dat moet beter kunnen."

VOORWAARDEN

Voor het plan is 130.000 euro uitgetrokken om de opknapbeurt te betalen. Daarbij stelde de gemeente wel een aantal voorwaarden. Zo moet het monumentale karakter van de Markt bewaard blijven, mogen er geen parkeerplekken bij komen en er moet ruimte blijven voor evenementen.
Joost Vernooij runt al jaren Café De Engel aan De Markt. Hij ziet ook dat er wat moet veranderen op het plein. "De bomen zijn erg groot, waardoor het in de zomer vol met blad hangt en er geen enkele zonnestraal is."
Vernooij is tevreden met zijn inbreng en hoopt dat het plein goed toegankelijk blijft. "Er zijn nu zestien parkeerplaatsen, in de plannen zou dat anders worden. Ik hoop wel dat er enkele parkeerplaatsen blijven zodat mensen boodschappen kunnen doen."

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.