RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

Wilders geeft Utrechtse PVV-lijsttrekker standje

UTRECHT - De Utrechtse PVV-lijsttrekker Henk van Deśn had beter niet kunnen zeggen dat hij de Ulu-moskee in zijn stad liever zou zien afbranden. Toch staat PVV-leider Geert Wilders nog "helemaal achter hem", verzekert hij.

Van Deśn deed zijn uitspraak in het politieke programma Stadhuisplein op stadszender Bingo FM. Ondanks herhaaldelijk aandringen van presentator Marc van Rossum du Chattel weigerde hij zijn woorden tijdens de uitzending terug te nemen.

"Hij heeft gezegd dat dat bij wijze van spreken was", voert Wilders ter verdediging aan. "Hij had het beter helemaal niet kunnen zeggen - dat vindt hij inmiddels zelf ook."


OPHEF

Van Deśn trok zijn uitlatingen pas terug toen er commotie ontstond . Hij sprak van "een wat onhandige woordkeuze". "Wij willen moskeeėn ook in Utrecht sluiten en natuurlijk niet dat ze afbranden. Geweld kan en mag nooit.'' De lijsttrekker wilde met het moskeebestuur in gesprek, maar dat gesprek heeft nog steeds niet plaatsgevonden.

De Ulu-moskee in de wijk Lombok deed gisteren aangifte tegen de PVV'er. Wilders vindt dat "nooit erg sterk". "Je schiet er denk ik weinig mee op. Want hij heeft zelf al aangegeven de dag erna dat hij dat zo beter niet had kunnen zeggen."

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.

Lees ook
Nieuwsoverzicht