Omstreden gangsterclub Catervarius verboden

BENSCHOP - De rechtbank heeft Catervarius verboden. Dat is een Utrechtse club die door het leven gaat als 'brotherhood', voortkomend uit de traditie van motorclubs als Satudarah en de Hells Angels.
Het verbieden van Catervarius is volgens de rechter nodig omdat meerdere leden met justitie in aanraking zijn gekomen. In het clubhuis in Benschop vond bovendien een zeer gewelddadige mishandeling plaats.
Bovendien zit een deel van het bestuur in de cel vanwege ernstige delicten. De bendeleden hebben zich niet verweerd tegen het besluit van de rechter.

CHALET LOPIKERKAPEL

Leden van Catervarius waren in 2015 betrokken bij de
op een chalet in Lopikerkapel. Het slachtoffer werd gekneveld met tiewraps en mishandeld in het bijzijn van zijn vriendin en zoon. "Ze sloegen en schopten, wij moesten toekijken", vertelde de vriendin later in de rechtbank. "Onze monden werden dichtgeplakt."

LOODS BENSCHOP

De mishandeling op het clubhuis in Benschop kwam eveneens aan het licht. In de rechtbank werd duidelijk dat het slachtoffer werd ontvoerd en urine moest drinken. De gangsters beriepen zich in de rechtbank op hun zwijgrecht.