Tiny houses met psychiatrische patiënten van de baan na kritiek

NIEUWEGEIN - De tiny houses met mensen die psychiatrische problemen hebben gehad komen niet bij een boerderij aan de Urkerveste in de Nieuwegeinse wijk Fokkesteeg. Dat heeft zorgorganisatie Lister besloten na kritiek van bewoners.
Bewoners van de wijk maakten zich grote zorgen over de komst van de tiny houses. "Je kan toch niet beseffen dat er zeven tiny houses met psychiatrisch patiënten of verslaafden komen in een wijk met ontiegelijk veel kleine kinderen?", stelde een van hen.

GEEN DRAAGVLAK

Op een bewonersavond waren bijna alle aanwezigen
. Gisteravond hebben Lister en de gemeente opnieuw gesproken met bewoners. De conclusie na dat gesprek was dat er geen draagvlak voor de komst van de tiny houses is.
Een van de bewoners die gisteravond aanwezig was zegt dat hij de huisjes niet bij de boerderij vindt passen. Dat is volgens hem ook de reden dat honderden bewoners hun handtekening op een petitie tegen de tiny houses hebben gezet.

COMMUNITY

"Het grondidee van het project is een community te starten met mensen die een psychische kwetsbaarheid hebben en bewoners die dat niet hebben", stelt Lister. "Een community die onderdeel moet worden van de wijk. Gezien de reacties van wijkbewoners verwacht Lister niet dat dit grondidee op deze plek is te realiseren."
Er wordt nu gezocht naar een andere plek voor de tiny houses. "Lister gelooft nog steeds in de haalbaarheid van dit project."

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.