Hoofdpijn van 'slimme' lantaarnpalen

DOORN - De beweging 'Stralen doen we liever zelf' is niet blij met de plannen van de gemeente Utrechtse Heuvelrug om 'slimme' lantaarnpalen neer te zetten. "Ik krijg er hoofdpijn van."
De slimme lantaarnpalen werken met sensoren, zodat ze alleen aangaan als iemand langs loopt. Daarnaast geeft de lamp bij lawaai meer licht, verspreidt de paal een wifi-verbinding en zitten er camera's in.

STRALING

Toch ziet niet iedereen de voordelen van de innovatieve lantaarnpaal in. Marnix Lamers is woordvoerder van de beweging 'Stralen doen we liever zelf' en zegt dat de straling van de lantaarnpalen de nodige gezondheidsrisico's met zich meebrengt. "Veel mensen hebben klachten, alleen niet iedereen weet dat het door de straling komt."
Wetenschappelijk bewijs voor de nadelige gevolgen van de straling van in dit geval de slimme lantaarnpalen is zwak. Toch is Lamers, die zelf met hoofdpijn kampt, overtuigd dat de straling niet goed voor mensen is. "Er is één studie waar ik geen vraagtekens bij zet en dat is het gevoel in mijn hoofd."
De beweging spreekt vanavond tegenover de gemeenteraad hun bezwaren uit.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.