Gevaarlijk op de weg door zware storm

© RTV Utrecht / Rob van Dijk
PROVINCIE UTRECHT/UTRECHT - Rijkswaterstaat benadrukt dat niemand meer de weg op moet gaan. Het is zo gevaarlijk vanwege de storm dat het ongelukken regent.
Bomen waaien om en op sommige plekken komen complete daken naar beneden gewaaid. Veel snelwegen zijn afgesloten voor verkeer. Rond 10.30 uur stond er 200 kilometer file, aldus de ANWB. Naar de Uithof in Utrecht reden rond het middaguur geen bussen. Er waren daar veel bouwmaterialen die konden wegwaaien.

VRACHTVERKEER

Verkeersinformatiedienst VID zegt dat er duidelijk minder verkeer op de weg is. De problemen worden vooral veroorzaakt door vrachtverkeer dat op de noord-zuidroutes in de problemen is gekomen. "Als er een vrachtwagen omver gaat, dan krijg je toch weer lange files en dat is wat we nu aan alle kanten zien", zegt Frank Boer van de VID.
De A27 van Utrecht naar Breda is in beide richtingen op diverse plekken afgesloten omdat maar liefst drie trucks zijn omgewaaid. Veel benzinestation langs snelwegen zijn gesloten omdat er veel materieel rondwaait. Ook op de A2 zijn delen van de snelweg dicht.

TREIN

De NS stopte om 11.00 uur met alle treinverkeer. Behalve op de rails ontstonden ook op verschillende stations problemen door de storm. Omdat dit kan leiden tot gevaarlijke situaties voor reizigers en medewerkers hebben ProRail en NS besloten de dienstregeling te staken.
Onder meer in Loenersloot en Soest rukte de brandweer uit om bomen weg te halen.