Utrecht, Zeist en Amersfoort geven meeste geld uit aan nieuwjaarsreceptie

PROVINCIE UTRECHT - Gemeenten in de provincie Utrecht waren dit jaar tussen de 650 en 35.000 euro kwijt aan hun nieuwjaarsreceptie. Alles bij elkaar gerekend werd er zo'n 165.000 euro aan belastinggeld besteed. Dat blijkt uit een inventarisatie van RTV Utrecht.
De stad Utrecht gaf traditioneel het meest uit aan de bijeenkomst, al zijn de bedragen niet meer zo hoog als in 2015. Toen kostte de nieuwjaarsreceptie de gemeente nog 80.000 euro.

SLOT ZEIST

Na Utrecht volgde Zeist met een bedrag van 19.000 euro. De nieuwjaarsreceptie was
. Burgemeester Koos Janssen liet het publiek hier onder meer weten dat hij burgemeester van Zeist wilde blijven.
Amersfoort komt op de de derde plaats met hun nieuwjaarsfestival. In een pand op industrieterrein De Hoef was een podium voor muzikanten en foodtrucks. Dat kostte de gemeente 15.000 euro.

VERANDERINGEN

De meeste nieuwjaarsrecepties in de provincie kostten de gemeentes ongeveer evenveel als
. De grootste prijsverandering is bij de gemeente Utrecht, want aan de bijeenkomst hing vorig jaar nog een prijskaartje van 25.000 euro.
In IJsselstein kostte de receptie in het Fulcotheater dit jaar ongeveer tweeduizend euro minder. Dat kwam doordat het theaterprogramma was geschrapt. In Wijk bij Duurstede kostte de receptie zeshonderd euro minder en in Montfoort 350 euro minder.

TEKENAAR

Er waren ook wat 'kleine stijgers', zoals de gemeente Utrechtse Heuvelrug. De kosten van de nieuwjaarsreceptie zijn daar ruim verdubbeld van 750 naar 1800 euro, mede omdat er een externe technicus werd ingehuurd. Deze was nodig om speciale nieuwjaarswenstekeningen van een cartoonist te laten zien.
De gemeente Bunnik trok het minste geld uit voor de nieuwjaarsreceptie. Het ging om een bedrag van 650 euro. Ook de gemeente Woudenberg was relatief weinig geld kwijt aan de receptie, namelijk 1800 euro. Daarna volgde Vianen met een bedrag van 2000 euro.
Het gemiddelde bedrag dat gemeenten aan een nieuwjaarsreceptie uitgaven lag dit jaar rond de 5000 euro.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.