'Stormpoolfiles' zorgen voor verkeersdrukte rond Utrecht Centraal

UTRECHT - Utrecht heeft urenlang geleden onder kilometerslange 'stormpoolfiles'. Richting het Centraal Station lag al het verkeer in de stad lam door mensen die gestrande treinreizigers ophaalden. De VID bedacht er een nieuwe term voor: stormpoolen.
De rijen werden halverwege de avond pas wat minder. Politie en toezichthouders moesten de stromen in goede banen leiden. Tot grote irritatie van taxichauffeurs zonder speciale vergunning die niet op de meest lucratieve plekken mochten stoppen.
Op alle wegen rond het station - toegestaan of niet - stonden mensen die in het hart van het land waren gestrand omdat er geen openbaar vervoer meer reed. Vrienden, familie of wildvreemden boden soelaas. Zij haalden de onfortuinlijke reizigers op.
Daarnaast konden konden twitteraars onder de hashtag #stormpoolen een lift vragen of aanbieden. Ook daar werd dankbaar gebruik van gemaakt.
Op Utrecht Centraal strandde een grote menigte reizgers nadat NS het spoorverkeer had stilgelegd als gevolg van de storm. Inmiddels gaan de treinen weer mondjesmaat rijden.