Geld voor behandeling Iris uit Bunnik is binnen

Iris (23) werd in 2014 ernstig ziek na een tekenbeet.
Iris (23) werd in 2014 ernstig ziek na een tekenbeet. © Inneke de Vries
BUNNIK - De ernstig zieke Iris Melssen uit Bunnik kan binnenkort starten met een peperdure stamceltherapie in Duitsland. Dankzij een inzamelingsactie van ondernemers in haar woonplaats is het benodigde bedrag van 35.000 euro opgehaald.
De 23-jarige Iris is vanwege de ziekte van Lyme dag en nacht aan bed gekluisterd. Alleen een dure stamceltherapie in Duitsland kan genezing betekenen, maar die wordt niet vergoed door de zorgverzekeraar. Daarom besloten ondernemers een actie te organiseren.
OVERSTUUR
Inneke, de moeder van Iris, was helemaal overstuur toen ze gisteren te horen kreeg dat het benodigde bedrag was binnengehaald. "Ik had het echt totaal niet verwacht dat het zó snel zou gaan. Ik kan het nog steeds niet geloven, het is ongelofelijk."
Inmiddels is een overeenkomst met de kliniek getekend en als alles meezit, kan Iris in april behandeld worden. "Ook Iris is heel erg blij, maar ze is ook heel erg ziek, dus ze kan het nieuws eigenlijk niet bevatten. Ik heb veel bij haar weggehouden omdat het gewoon te zwaar is voor haar."
ZIEKTE VAN LYME
Iris werd in de zomer van 2014 ziek nadat ze was gebeten door een teek. "Binnen veertien dagen was ze een wrak", vertelde haar moeder eerder aan RTV Utrecht.
"Ze kon bijna niks meer en lopen ging moeilijk. Toen heeft ze vijf antibioticakuren gehad, maar die sloegen helaas niet aan. Nu ligt ze alleen nog maar op bed en moet ze volledig door mij verzorgd worden."
HARTVERWARMEND
De acties die voor haar dochter werden georganiseerd, noemt Inneke hartverwarmend. "Je hebt het gevoel dat je er niet meer alleen voor staat. Dat gaf wel een opleving, ook bij Iris. Maar alle aandacht is ook uitputtend, ook voor mij. Ik ben total-loss en uitgeput, dus ik ga even bijkomen van alles."
De situatie van Iris is nog steeds zorgelijk. "Het gaat niet goed met haar. Er is niks veranderd en ze kan niks. Ze is gewoon een wrak. Alles moet voor haar gedaan worden."
GOEDE HOOP
Toch heeft Inneke goede hoop nu de behandeling bijna van start kan gaan. "Bij tachtig procent van de mensen slaat de behandeling aan, maar dan is ze nog niet beter. Ze moet dan nog één of twee jaar revalideren en dat gaat met vallen en opstaan."
Inneke: "Maar ik ga uit van het positieve, ook al hebben we nog een lang traject te gaan. Maar er is in ieder geval weer een toekomst."

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.