"Ga komend weekend niet het bos in"

PROVINCIE UTRECHT - Fietsers en wandelaars doen er goed aan in het weekend het bos te vermijden. Dat veiligheidsadvies geeft Staatsbosbeheer in Amersfoort. Boswachters zijn tot begin volgende week druk bezig de wegen en paden weer vrij te maken.
De hevige storm van gisteren zorgde voor veel omgevallen bomen en loshangende takken, maar het grootste gevaar vormen loshangende takken die naar beneden kunnen vallen, met een mogelijk dodelijk gevolg. Die takken worden daarom ook wel 'weduwemakers' genoemd.
Volgens een woordvoerster van Staatsbosbeheer is de storm 'vanuit ecologisch oogpunt niet per se verkeerd voor een bos'. Dode bomen worden opgeruimd en het omgevallen hout trekt weer veel insecten aan.
De gemeente Utrecht waarschuwde gisteren al niet te gaan wandelen bij Amelisweerd of Rhijnauwen. Volgens de gemeente was het niet veilig om het bos in te gaan.

STORMSCHADE

Verzekeraars schatten de
door de heftige storm van gisteren voorlopig op 90 miljoen euro. Dat meldt het Verbond van Verzekeraars. Alleen al in de provincie Utrecht moest de brandweer gisteren ruim 600 keer uitrukken vanwege stormschade.
De zwaarste storm in bijna dertig jaar trok gisteren een spoor van vernieling door de hele provincie.