Wethouder Adriani stapt uit college Soest

Marcel Adriani op archiefbeeld.
Marcel Adriani op archiefbeeld. © RTV Utrecht
SOEST - Wethouder Marcel Adriani in Soest legt zijn functie neer. Aanleiding is een gebrek aan vertrouwen, licht de D66-politicus toe in een verklaring. Adriani lag zwaar onder vuur over een conflict binnen de ambtelijke samenwerkingsorganisatie van Baarn, Bunschoten en Soest.
De wethouder zegt in een verklaring die de gemeente vanmiddag heeft gepubliceerd dat hij volgende week in de gemeenteraad een rapport van de raadswerkgroep BBS wilde bespreken. "In de afgelopen dagen bereikten mij evenwel steeds meer signalen dat naast de inhoud het debat ook en wellicht zelfs voornamelijk zal gaan over het vertrouwen in mijn persoonlijk functioneren als wethouder."
Adriani stuurde eerder deze week een brief met uitleg naar de gemeenteraad, maar zegt dat hij nu geen andere mogelijkheid ziet dan zich terug te trekken als wethouder. Volgens hem is een discussie waarin zijn functioneren centraal staat niet in het belang van de gemeente, de inwoners, BBS en "de kwetsbare doelgroep waarop BBS zich primair richt".

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.