Kensington valt in de prijzen bij Eurosonic Noorderslag

UTRECHT - Tijdens het festival Eurosonic Noorderslag in Groningen heeft de Utrechtse band Kensington de Popprijs 2017 gewonnen. De jury prees onder meer het feit dat Kensington vorig jaar vijf keer de Ziggo Dome had uitverkocht.
''Eindelijk hebben ze hem gewonnen", zei presentator Frank van der Lende. Zanger Eloi Youssef sprak van een ''kroon" na zo'n tien jaar hard werken. '
De award, die al bestaat sinds medio jaren 80, is voor de artiest die in het afgelopen jaar de belangrijkste bijdrage heeft geleverd aan de Nederlandse popmuziek. De prijs (een beeld en 10.000 euro) is een initiatief van BV Pop en de Kunstenbond, uitgereikt door Buma Cultuur.
Eerdere winnaars zijn onder meer Martin Garrix, De Jeugd van Tegenwoordig, Kyteman, De Dijk en Herman Brood.

BOEF

Minister Ingrid van Engelshoven (Cultuur) bezocht het Groningse festivalterrein zaterdag om een beetje kennis te maken met de muzieksector. Rapper Boef trad op, nadat eerder talloze festivals en organisaties de samenwerking met hem hadden opgezegd.
De rapper was in opspraak gekomen na vrouwonvriendelijke uitspraken. Het optreden, waarin hij zich distantieerde van zijn woorden, werd met gejuich ontvangen.

Kensington wint popprijs

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.