Gloednieuwe dierenambulance voor regio Eemland dankzij crowdfundingsactie

© Caspar Huurdeman
SOEST - Ze hebben er een half jaar geduld voor moeten hebben, maar het is gelukt: de Stichting Dierenzorg Eemland heeft een nieuwe ambulance. De oude wagen was tot op de draad afgereden en op eigen kracht werd er geld ingezameld voor een nieuwe. Vanmiddag werd 'ie officieel in gebruik genomen tijdens een feestelijke bijeenkomst bij boerderij het Gagelgat in Soest.
De Soester wethouder Jannelies van Berkel was bij de ceremonie en roemde de medewerkers van de dierenambulance. Ze gaf ook een pluim aan de stichting, vanwege hun zelfredzaamheid. Zij wisten het voor elkaar te boksen om via een crowdfundingsactie 48.000 euro binnen te slepen.

'MET TIEWRAPS AAN ELKAAR'

In juni liet de stichting weten dat een nieuwe ambulance echt snel nodig was. "Hij is echt helemaal op en zit met tiewraps aan elkaar", vertelde coördinator Barbara van 't Hoen
aan RTV Utrecht. "Er wordt ook veel van 'm gevraagd, want er zijn dagen dat je in Parijs kunt zitten met het aantal kilometers dat je maakt."
Vanaf vandaag kan de dierenambulance weer veilig en met gloednieuw materieel uitrukken. De wagen wordt ingezet bij dieren in nood in onder andere Soest, Baarn, Eemnes en Bunschoten Spakenburg.