Jongeren bouwen aan carrière door renovatie in Overvecht

UTRECHT - Jongeren uit Utrecht Overvecht moeten door een renovatieproject meer kans krijgen op een baan. Ze gaan flats renoveren in de wijk. Vandaag start een campagne om de jeugd te werven. Woningcorporatie Mitros, de gemeente Utrecht en scholen werken daarbij samen.
In het Trajectum College wordt de actie afgetrapt. Met muziek, gesprekken en activiteiten hoopt de gemeente jongeren enthousiast te maken. Ze krijgen een leerwerkplek aangeboden. Dat betekent dat ze leren tijdens het renoveren van de flats.
In totaal gaat het om 400 woningen bij winkelcentrum Overkapel. Gevels moeten vervangen worden en stadsverwarming wordt vernieuwd. Daarnaast komen er nieuwe keukens en badkamers.

TOEKOMST

Volgens de gemeente Utrecht liggen er mooie kansen in de bouw voor jongeren: "We willen kijken of we in de wijk mensen meer kans kunnen geven op werk in de toekomst. En werk in de bouwsector, daar liggen kansen genoeg!", aldus Radboud van der Linden.
1 op de 5 bouwvakkers gaat de komende jaren met pensioen. En door de crisis is er te weinig personeel opgeleid. Na afloop van de renovatie ontvangen de jongeren een MBO-diploma. Zo kunnen ze daarna ook weer aan de slag.

DUURZAAM

In de bouw is ook de komende jaren meer dan genoeg werk, volgens de initiatiefnemers. Elk jaar moeten er 300.000 woningen in ons land verbouwd worden, om te voldoen aan klimaatafspraken. Ze moeten beter geïsoleerd worden, van het gas af en er moet meer met duurzame energie gedaan worden.
De komende jaren zijn er, door de vergrijzing in ons land, 40.000 vacatures in de bouw.

Jongeren krijgen kans op werk in de bouw door renovatieproject

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.