Buurtbewoners Zuilen: "Van Egmondkade is levensgevaarlijk!"

UTRECHT - Een gevaarlijke weg voor je deur, dat wil natuurlijk niemand. Utrechters aan de Van Egmondkade zijn boos: hun straat is na een opknapbeurt een stuk onveiliger geworden.
Door de nieuwe verkeersindeling in 2015 is de weg in de wijk Zuilen van één- naar tweerichtingsverkeer gegaan. Volgens bewoners zou er structureel te hard gereden worden en is oversteken levensgevaarlijk.

OMWONENDEN

Buurtbewoner Ria van Dort laat 's avonds vaak haar hond uit maar is bang dat haar hond op een dag geschept wordt. "Ze rijden hier met 80 kilometer per uur door de straat, niemand houdt zich aan de snelheid. Het is hier net een racebaan!", aldus van Dort.
Jettie Man woont ook aan de Van Egmondkade en heeft de grootste problemen om veilig met haar hondjes over te steken. "De verkeerseilandjes die zijn aangelegd zijn veel te smal. Je kan er niet fatsoenlijk op staan, laat staan met je hond. Ik durf hier gewoon niet veilig over te steken."
Ook de verkeersremmende drempels die zijn aangelegd om het verkeer langzamer te laten rijden werken volgens de bewoners niet. "Ze rijden er gewoon over heen, het remt de snelheid niet", zegt Van Dort. "Je kunt er zelfs gewoon omheen rijden."

SNELHEIDSMETINGEN

De bewoners willen dat de gemeente actie onderneemt. Ze hebben al veel contact gehad met de gemeente, maar dat leverde niks op. De gemeente heeft in een reactie aan RTV Utrecht laten weten dat ze de snelheid gaan meten op de van Egmondkade. Mocht daar uit blijken dat er structureel te hard wordt gereden, dan wordt er actie ondernomen.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.