Eerste Veenendaalse koopzondag in februari

VEENENDAAL - In Veenendaal gaan de winkels in het centrum volgende maand voor het eerst open op zondag. Deze maand was er geen extra koopzondag omdat die naar december gaat rond de feestdagen.
Eind vorig jaar is het aantal koopzondagen in het centrum uitgebreid naar twaalf per jaar en vooral de christelijke gemeenschap is bang dat het daar niet bij blijft.

INFORMATIEAVOND

Om iedereen te informeren is er vanavond een bijeenkomst georganiseerd waar bewoners en ondernemers hun bezwaren en vragen kwijt kunnen. Wethouder Arianne Hollander hoopt dat er veel mensen op af komen.
"Ik kan me voorstellen dat ondernemers en omwonenden van supermarkten, bouwmarkten en het centrum allerlei vragen hebben over wat het besluit voor hen betekent. Ik vind het belangrijk dat we daarover in gesprek gaan, zodat we het besluit kunnen toelichten en vragen kunnen beantwoorden", aldus Hollander.

ONDERNEMERS

Barbara van Schuppen, voorzitter van de ondernemersvereniging Winkelstad, is erg blij met het koopzondagenbesluit. Ook omdat er zo'n vijf jaar is gediscussierd over de kwestie. Ze snapt dat de christelijke gemeenschap niet staat te juichen en ze hoopt die twijfels vanavond weg te kunnen nemen.
"Wij hebben altijd heel stellig gezegd dat we onze achterban niet willen splijten. Alleen vertegenwoordige wij wel een groep die verschillende meningen voorstaat en het enige wat wij als ondernemersvereniging willen is dat ondernemers daadwerkelijk te gelegenheid krijgen om te ondernemen op het moment dat zij het willen."
De bijeenkomst begint vanavond om 18.30 uur op het Stadhuis in Veenendaal.

Ondernemersvereniging: "We hebben eindelijk een keuze"

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.