Lijst Van den Berg stopt in raad Eemnes

EEMNES - Fractie Van den Berg doet niet mee aan de aankomende gemeenteraadsverkiezingen in Eemnes. Dat laat fractievoorzitter Willem van den Berg vandaag weten aan RTV Utrecht.
De partij ontstond in 2015, nadat Van den Berg uit de VVD-fractie werd gezet. De partij heeft op dit moment twee zetels in de raad.
Van den Berg en zijn collega-raadslid Paul Sprey willen zich niet vastleggen op een hele periode in de raad. "Als je er nog een keer voor vier jaar aan begint, moet je het ook vier jaar volhouden", aldus de politicus. "Je kunt wel weer een klein partijtje beginnen en meedoen, maar gezien de politieke verhoudingen in Eemnes moet je streven naar een meerderheid. Anders heeft het allemaal niet zoveel nut. Elke keer krijg je een soort van patstelling."
Van den Berg geeft aan nog steeds te geloven in democratie, maar hij kan zich niet vinden in de uitvoering daarvan in zijn woonplaats. "Er zijn een paar dingen gebeurd in de afgelopen drie jaar. Ik vind het bijvoorbeeld een grof schandaal dat wij hier in dit dorp 12 miljoen euro extra uit gaan geven aan het Huis van Eemnes, waar niemand op zit te wachten. De gevestigde partijen keuren een referendum daarover af. Niet de bevolking maakt uit wat er gebeurt, maar de politieke partijen die op het pluche blijven zitten."

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.