"Crimineel Jair Wessels had eerder moeten worden vermoord"

© Opsporing Verzocht
BREUKELEN - De Amsterdamse crimineel Jair Wessels, die afgelopen zomer werd geliquideerd bij station Breukelen, had eerder vermoord moeten worden. Dat heeft verdachte Johan de G. volgens het Openbaar Ministerie verklaard.
De G. zou geen bekentenis hebben afgelegd, maar mogelijk heeft een informant die is ingezet in de gevangenis dit te horen gekregen. Dat bleek vandaag tijdens een regiezitting in de Utrechtse rechtbank.
Wessels werd op 7 juli neergeschoten op het parkeerterrein bij station Breukelen. Hij overleed een dag later in het ziekenhuis. De schutter en zijn handlanger wisten te ontkomen en verruilden hun vluchtauto in Loenersloot voor een andere wagen. Op beide auto's werden DNA-sporen aangetroffen, die worden nog nader onderzocht. Dat geldt ook voor een automatisch Scorpion-vuurwapen.

DRIE VERDACHTEN

De 33-jarige Johan de G. en de 43-jarige Howard K. werden drie maanden na de moord in Spanje en in Nederland aangehouden. Ze worden door het Openbaar Ministerie onder meer verdacht van moord, verboden wapenbezit en het rijden in gestolen auto's.
Er is nog een derde man opgepakt, maar die is weer op vrije voeten gesteld. Hij blijft wel verdachte in de zaak.

VRAGEN

Het is volgens de Officier van Justitie nog onduidelijk wat Jaïr Wessels bij station Breukelen deed en hoe de schutters wisten dat hij daar zou zijn. De politie heeft nog veel vragen over zijn doen en laten in de dagen voor de moord. Daarover moeten nog verschillende getuigen worden gehoord.
De officier wees met name op de partner van Wessels. Zij heeft tot nu toe gezwegen, terwijl ze volgens het OM wel meer duidelijkheid over de zaak zou kunnen geven.
Opmerkelijk was verder dat de partner van verdachte Howard K. door hem werd gebeld terwijl hij 'in beperking' zat opgesloten en geen contact met de buitenwereld mocht hebben. Volgens het OM zou K. haar hebben gevraagd om haar verklaring aan te passen.

VERTRAGING

Vanwege de vele extra getuigenverhoren die zijn aangevraagd en het DNA-onderzoek dat nog niet is afgerond, heeft de inhoudelijke behandeling van de zaak vertraging opgelopen. Wanneer die zal plaatsvinden, wordt duidelijk op de volgende regiezitting op 3 april.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.