Feestje in Leusden voor gepeste kinderen

LEUSDEN - Als enige nooit uitgenodigd worden voor een kinderfeestje is nooit leuk. Daarom geeft de organisatie 'Let me Know' die zich inzet voor gepeste kinderen, in Leusden een feestje voor deze kinderen.
Het gaat om kinderen tussen de 6 en 12 jaar oud. Bang dat kinderen zich niet durfden op te geven voor dit feestje, was de organisatie van 'Let me Know' niet. "Ouders hebben er zoveel vertrouwen in dat er vanmiddag toch zeker 50 kinderen komen", vertelt organisator Esther de Blij.

ANONIEM

De kinderen kunnen bovendien anoniem naar dit feest. "Het is verboden foto's te maken, dus niemand hoeft te zien of te weten dat ze als gepest kind geweest zijn."
Veel ouders hebben bovendien niet aan hun kinderen verteld waarom ze uitgenodigd zijn. "We gaan het positief aanpakken en we gaan het vanmiddag zeker niet hebben over pesten."

SUCCES

Vorige feestjes waren volgens De Bijl een succes. "Er zijn vriendschappen ontstaan tussen kinderen. We doen dit nu drie jaar en er zijn bijvoorbeeld twee wat oudere kinderen die elkaar hebben ontmoet op een evenement van ons. Zij komen vandaag op dit feest ook helpen en ervoor zorgen dat de andere kinderen ook een leuke tijd hebben", besluit De Blij.