Utrechtse VVD en CDA gaan niet samenwerken met de PVV

UTRECHT - De Utrechtse afdelingen van VVD en CDA hebben aangekondigd na de gemeenteraadsverkiezingen niet in zee te willen gaan met de PVV. "Wij willen graag samenwerken met partijen die willen bijdragen aan een beter en mooier Utrecht, zonder mensen weg te zetten op basis van hun geloof of geboorteplaats", zegt VVD-lijsttrekker Dimitri Gilissen.
Gisteren liet Klaas Dijkhoff, de landelijke fractievoorzitter van de VVD, weten dat lokale VVD'ers volgens hem zelf moeten beslissen of ze willen samenwerken met de PVV. Ook CDA-partijleider Sybrand Buma liet weten dat "men lokaal moet beslissen wat men wil en wat niet".

ULU-MOSKEE

De Utrechtse afdelingen hebben die keuze gemaakt en besluiten om, mocht dat een optie zijn, niet met de PVV om tafel te gaan zitten. Volgens het AD heeft de VVD
die PVV-lijsttrekker Henk van Deún deed over de Ulu-moskee een rol gespeeld in die beslissing. "Het tekent de werkwijze van de PVV."
Eerder lieten D66 en GroenLinks al weten niet in een college van burgemeester en wethouders te gaan zitten met de partij van Geert Wilders. De partij doet dit jaar voor het eerst mee met de gemeenteraadsverkiezingen in Utrecht.