RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Smederijmuur Lage Vuursche dreigt in te storten

1/5
LAGE VUURSCHE -

Een muur van de vervallen smederij in Lage Vuursche dreigt in te storten. Buren hebben de afgelopen dagen beweging zien ontstaan in het gebouw. De scheuren worden mogelijk zo groot dat de wand het binnenkort gaat begeven.

In de Oude Smederij worden de komende tijd appartementen gebouwd. Daarom wordt het pand deels gesloopt en opnieuw opgebouwd. Maar dat gaat dus niet zonder slag of stoot, omdat een van de muren dreigt om te vallen. "De muur staat nog wel, maar de buitenkant is van de week ingestort door de storm", vertelt Annemiek van Straaten die naast de smederij woont. "Het is nu wachten totdat die helemaal omklapt."


RIJKSMONUMENT

Slopen van de muur mag zomaar niet, want het is een rijksmonument. "Je zou denken: klap die hele muur dan om, want de smederij is al zo oud en rot, wat moet je daar nog van maken?"

Van Straaten is helemaal klaar met de muur. "Tien jaar lang heb ik er al ellende van. Iedereen kijkt er tegenaan, iedereen rijdt er langs en zegt dat het geen gezicht is. Ik heb er echt last van."


LEVENSGEVAARLIJK

Wethouder Erwin Jansma kwam eerder deze week een kijkje nemen bij het rijksmonument. Volgens Van Straaten vindt ook hij dat dit niet zo kan. Bouwvakkers kunnen volgens haar ook niet verder werken omdat het levensgevaarlijk is als de muur instort.

De oude smederij is eerder onderwerp geweest van een langdurige discussie. De eigenaar moest het pand op last van de gemeente opknappen, maar de inspanningen die hij daarvoor in eerste instantie leverde, schoten volgens de lokale politiek ernstig tekort.Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -