VVD en PvdA Amersfoort willen samen verder

Wethouder
Wethouder © RTV Utrecht / Dennis van Ommeren
AMERSFOORT - Als het aan de wethouders Fleur Imming (PvdA) en Hans Buijtelaar (VVD) ligt keren beide partijen terug in een nieuw Amersfoorts college, na de gemeenteraadsverkiezingen van 21 maart. Dat is één van de conclusies die het eerste verkiezingsdebat van RTV Utrecht, nieuwsblad De Stad Amersfoort en bibliotheek Eemland vanavond opleverde.
Imming gaf zelfs de voorkeur aan een voortzetting van de huidige samenwerking met de VVD boven deelname aan een links college. Waarom ze daar zo stellig in was, werd niet duidelijk. "Het heeft te maken met dat je elkaar graag mag", verklaarde Buijtelaar het 'goede huwelijk'. "En dat je afspraken met elkaar kunt maken."
Zowel Imming als Buijtelaar zouden ook graag weer hun opwachting in een nieuw college maken. Imming maakte er echter ook geen geheim van waar haar ambities liggen, mocht haar partij geen wethouder meer gaan leveren. Op de vraag van gespreksleider en RTV Utrecht-verslaggever Kees Hoogendijk of dan een baan als bestuurder in de zorg tot de ambities behoorde, antwoordde ze ietwat in verlegenheid, maar toch duidelijk 'ja'.
Of de huidige coalitiegenoten D66 en ChristenUnie ook een onmisbare rol in de succesvolle samenwerking tussen PvdA en VVD spelen, bleef in het midden.
De twee volgende debatten vinden plaats op 21 februari en 14 maart. De bijeenkomsten starten om 20.00 uur in het KAdECafé aan het Eemplein.