Fietsster botst tegen rijdende bus

UTRECHT - Een fietsster is gisteravond gewond geraakt toen ze in het stationsgebied van Utrecht tegen een rijdende stadsbus aan reed. Ze botste tegen de zijkant van de bus.
De fietsster reed rond 22.45 uur van het Smakkelaarsveld, onder het tunneltje door, naar het Westplein. Toen ze daar over wilde steken kwam er een stadsbus van links vanaf de busbaan. Door nog onbekende reden zag de fietsster de bus over het hoofd en botste tegen de zijkant van de bus. De vrouw kwam met een klap op de grond terecht, maar niet onder de bus.
Hulpdiensten kwamen met spoed ter plaatse en ambulancepersoneel ontfermde zich over het slachtoffer. Door het ongeval stond de bus schuin over de rijbaan waardoor het overige verkeer er niet meer langs kon. De politie sloot samen met U-OV-handhavers de weg af en leidde het verkeer om.
De vrouw is ter controle met een ambulance naar het ziekenhuis gebracht, de bus kon op eigen kracht verder. In de bus zaten zo'n twintig passagiers. Zij hebben gewacht totdat de bus weer verder ging rijden en zijn ronde afmaakte.
Het is onbekend hoe het ongeval kon gebeuren.